– Projektchef

Projekt-/produktionschef solelanläggningar

Vi bygger det hållbara samhället – på riktigt. Det gör vi genom att vara marknadsledande på solelanläggningar till företag. Nu kan vi erbjuda vi en av de mest betydelsefulla tjänsterna i vår bransch. Som projekt-/produktionschef hos oss är du en nyckelperson i ledningsgruppen och ansvarar för installationsverksamheten. Du har företagets största personalansvar med en växande skara projektledare, projektörer, arbetsledare och installatörer. Med en branschtillväxt på mer än 50 procent per år är detta en av de snabbast växande delarna av byggbranschen.

Om oss

Solkompaniet är pionjärer på solel i Sverige. Vi är värderingsdrivna och har sedan starten år 2010 varit marknadsledande. Med ett stadigt sikte mot 10 procent solel i Sverige har vi alltid haft kunskap och kvalitet i centrum för vårt erbjudande. Vårt mål är att alltid ha de bästa resurserna för varje uppdrag.

Vi är experter på solel och finns i hela kedjan. Vi bedriver påverkansarbete för goda branschförutsättningar genom det egna initiativet Solelkommissionen och föreningen Svensk Solenergi. Vi har en aktiv konsultavdelning och en avdelning för service och eftermarknad. Kärnan i vår verksamhet är installationsverksamheten där vi bygger stora solelanläggningar, för stora fastighetskunder. Den lokala marknaden med villainstallationer och solcellsanläggningar för mindre företag förser vi med högkvalitativa produkter och utbildning via vårt grossistbolag IBC SOLAR AB.

Vi är idag cirka 60 anställda och 2019 kommer vi att omsätta 200 miljoner i installationsverksamheten.

Om tjänsten

Som projektchef hos Solkompaniet har du ett resultat-, personal- och ledaransvar för projektavdelningen. I personalstyrkan ingår projektledare, projektörer, samt arbetsledare med personalansvar för elektriker och montörer. I utförandeorganisationen jobbar vi med ungefär 30 procent underentreprenörer. Avdelningen sysselsätter cirka 40 personer under 2019.

Du ingår i företagsledningen och rapporterar till vd. Du får ett övergripande ansvar för att genomföra erhållna projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar. Under projekttiden ansvarar projektledarna för kommunikationen med kunden, merförsäljning och för att kundens förväntningar uppfylls.

Projektavdelningen består av engagerade och kunniga medarbetare som kan allt om solceller och hur man bygger de bästa anläggningarna. Flera gånger har vi byggt Sveriges största solcellsanläggning. Nu senast Apoteas anläggning i Morgongåva, Sveriges största takinstallerade solcellsanläggning. Många processer och rutiner är på plats men mycket återstår också, vilket gör att arbetet som projektchef innehåller en stor del utvecklingsarbete.

Vi arbetar huvudsakligen på tak. Säkerhet, kvalitet och produktivitet är fokus – i den ordningen.

Din profil

Vi söker dig som:

  • trivs i rollen som ledare och att jobba tillsammans mot gemensamma mål
  • är affärsdriven. Avdelningen har stor påverkan på vårt resultat.
  • har mångårig erfarenhet från bygg- eller installationsbranschen
  • gillar ett strukturerat arbetssätt med mål och uppföljning
  • har förståelse och fallenhet för arbete med ständiga förbättringar kopplade till säkerhet, kvalitet och produktivitet
  • har kunskaper om produktionsplanering och ekonomisk uppföljning
  • kunskaper i entreprenadjuridik
  • har arbetat i ledande position i några år

Du har förmodligen en teknisk högskoleutbildning eller YH-/KY-utbildning inom bygg, energi eller liknande. Engelska är den del av din vardag, övriga språkkunskaper är meriterande. Körkort är ett krav. Tidigare erfarenhet från solelbranschen är inget måste, men naturligtvis meriterande.

Vi tror på fördelarna med en jämställd arbetsplats och arbetar för mångfald bland våra medarbetare.

Välkommen!

Vi har vårt nyrenoverade kontor i Västberga, Stockholm med utmärkta allmänna kommunikationer och parkering. Närmsta t-bana är Telefonplan. Vi har även kontor i Göteborg där några av dina medarbetare arbetar. Läs gärna mer om oss på solkompaniet.se och det vi gör i solelkommissionen.se

Lön enligt överenskommelse samt 30 dagars semester samt fem dagar arbetstidsförkortning. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Hör av dig!

Ansök till jobb@solkompaniet.se senast 2019-01-28. Ange i ansökan vilken tjänst du söker och gärna även var du först såg annonsen.

Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Axel Alm, vår vd. Han nås på 0768-53 58 79.

PS – Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Skicka in din ansökan

Vi har även andra lediga tjänster ute. Tipsa gärna bekanta!