– Projektchef

Projektchef solelanläggningar

Nu kan vi erbjuda en av de mest spännande tjänsterna inom solcellsmarknaden. Som projektchef hos oss är du en nyckelperson i ledningsgruppen och ansvarar för installationsverksamheten i Sveriges ledande solcellsföretag. Med en branschtillväxt på mer än 50 procent per år är detta en av de snabbast växande delarna av byggbranschen.

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! Vi gör det genom att vi projekterar, bygger och utför service på solcellsanläggningar, framförallt hos större fastighetsägare. I vårt konsultbolag arbetar vi med förstudier, kartläggningar av fastighetsbestånd och strategisk rådgivning om teknik och regelverk. Vi är ledande i vår bransch i Sverige och med 50 anställda bygger vi solelanläggningar över hela landet. Vi omsätter 100 miljoner i projektbolaget och vi siktar på att dubbla denna inom tre år.

Vi söker en erfaren projektchef, som trivs i ledarrollen, för att leda vårt team av projektledare/projektörer och solcellsmontörer till vårt kontor i Stockholm.

Om tjänsten

Som projektchef hos Solkompaniet har du ett resultat-, personal- och ledaransvar för alla våra solelprojekt. Din avdelning består av 25 personer och idag är det projektledarna som har personalansvar för elektriker och montörer. Du ingår i företagsledningen och rapporterar till vd. Du får ett övergripande ansvar för att genomföra erhållna projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar. Under projekttiden ansvarar projektledarna för kommunikationen med kunden, merförsäljning och för att kundens förväntningar uppfylls.

Projektavdelningen består av engagerade och kunniga medarbetare som kan allt om solceller och hur man bygger de bästa anläggningarna. Två år i rad har vi byggt Sveriges största solcellsanläggning! Många processer och rutiner är på plats men mycket återstår också, vilket gör att arbetet som projektchef innehåller en stor del utvecklingsarbete.

Solkompaniet är ett snabbväxande bolag i en bransch som är en del i omställningen till ett samhälle med 100 procent förnybar energi. Solkompaniet driver också nätverket Solelkommissionen, tillsammans Vasakronan, JM, HSB och Telge Energi, för att förbättra regelverken för kundägd solel. Idag kommer bara 0,2 procent av Sveriges elanvändning från solel. Vårt mål är att Sverige redan 2030 ska ha 10 procent solel!

Din profil

Vi söker dig som:

  • trivs i rollen som ledare och att jobba tillsammans mot gemensamma mål
  • har mångårig erfarenhet från bygg- eller installationsbranschen
  • arbetat i ledande position i några år
  • har kunskaper om produktionsplanering och ekonomisk uppföljning
  • har kunskaper i entreprenadjuridik

Du har förmodligen en teknisk högskoleutbildning eller YH/KY-utbildning inom bygg, energi eller liknande. Körkort är ett måste, men erfarenhet av solcellsprojekt är det inte. Det finns i ditt team!

Välkommen!

Vi har vårt nyrenoverade kontor i Västberga, med utmärkta allmänna kommunikationer och parkering. Vi har även kontor i Göteborg där några av dina medarbetare arbetar. Vi har flextid och det går bra att arbeta hemifrån ibland om det passar verksamheten. Vi tycker det är viktigt att få arbete, familj och fritid att fungera för alla som arbetar hos oss. Läs gärna mer om oss på solkompaniet.se och det vi gör i solelkommissionen.se

Lön enligt överenskommelse samt 30 dagars semester. Vi har kollektivavtal samt erbjuder friskvårdsbidrag.

Ansök till jobb@solkompaniet.se senast den 4/3. Kontakta gärna vd Johan Öhnell 0708-51 58 50. Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

PS – Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Skicka in din ansökan

 

Läs mer om tjänsten som servicechef