– Redovisningsansvarig

Ledig tjänst: Redovisningsansvarig

Vill du arbeta med engagerade kollegor i ett snabbväxande företag och samtidigt vara med och bygga det hållbara samhället? Lockas du av en redovisningstjänst där du får möjligheten att använda hela bredden av din kompetens? Då kan du vara den vi söker!

Om oss

Solkompaniet är ett värderingsdrivet företag med ambition att bygga det hållbara samhället – på riktigt! I vårt konsultbolag arbetar vi med förstudier, kartläggningar av fastighetsbestånd och strategisk rådgivning om teknik och regelverk. I projektbolaget projekterar vi, bygger och utför service på solcellsanläggningar, framförallt hos större fastighetsägare. I vårt grossistbolag säljer vi solelanläggningar till villaägare och mindre företag genom lokala och regionala installationsbolag.

Vi är idag branschledande i Sverige och med 50 anställda bygger vi och utför service på anläggningar över hela landet. Vår omsättning har passerat 100 miljoner och vi siktar på att dubbla denna inom två år. På Solkompaniet jobbar vi alla tillsammans för att skapa framgångsrika projekt, nöjda kunder och glada medarbetare. Med oss kommer du att få möjligheten att växa både i din roll och som person.

Om tjänsten

Som redovisningsansvarig kommer du att ha helhetsansvar för vår redovisning. Det är en bred roll med varierande arbetsuppgifter. I rollen ingår bland annat:

  • Fakturering
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande redovisning
  • Utläggsredovisningar
  • Betalningar
  • Avstämningar
  • Redovisning av moms och skatter
  • Månads- och årsbokslut
  • Projektredovisning
  • Delaktig i arbetet med att förbättra och effektivisera nuvarande rutiner och processer

Tjänsten innebär många kontaktytor internt men även externt, såsom med leverantörer och revisorer. Du kommer tillhöra ekonomi/HR-avdelningen och rapportera till CFO.

Din profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som redovisningsekonom. Du har god förståelse för de ekonomiska flödena och erfarenhet av projektredovisning. Du har deltagit i arbetet med årsbokslut och kanske även koncernredovisning. Du har mycket goda kunskaper i excel och ett systemintresse. Det är meriterande om du har erfarenhet från bygg- eller installationsbranschen.

Vi söker efter en trygg och pålitlig person som är noggrann och analytisk. För att trivas bra i rollen bör du vara prestigelös och motiveras av eget ansvar.

Välkommen!

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett spännande företag inom en mycket expansiv bransch som har framtiden för sig. Du kommer att nå dina mål tillsammans med gäng kollegor som har tillsammans, drivande och öppna som värdeord. Vi har vårt nyrenoverade kontor i Stockholm, Västberga, med utmärkta allmänna kommunikationer. Närmsta t-bana är Telefonplan.

Vi har flextid och det går bra att arbeta hemifrån när det passar verksamheten. Vi tycker det är viktigt att få arbete, familj och fritid att fungera för alla som arbetar hos oss. Läs gärna mer om oss solkompaniet.se.

Lön enligt överenskommelse, 30 dagars semester, fem dagars arbetstidsförkortning och friskvårdsbidrag. Självklart har vi kollektivavtal!

Hör av dig!

Ansök till jobb@solkompaniet.se senast 2018-12-14. Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Har du frågor om tjänsten? Hör gärna av dig till vår vd Johan Öhnell, 0708-515850.

PS – Vi undanber oss samtal från rekryteringsföretag.

Skicka in din ansökan

Vi har även andra lediga tjänster ute. Tipsa gärna bekanta!