Utmärkelser och medlemskap

Studenthuset_linköping_jeppe_gustafsson_bild-Östergötland

Bilden ovan: Nya Studenthuset på Campus Valla, Linköpings universitet (LIU). Foto Jeppe Gustafsson/Bild Östergötland.

Sedan starten år 2010 har Solkompaniet varje år växt och drivit på solelutvecklingen i Sverige. Tillsammans inom bolaget har vi sett till att vara marknadsledande och vi är öppna att dela med oss av våra kunskaper. Genom åren har vi och våra solelanläggningar vunnit en rad utmärkelser. Här är ett axplock.

Läs mer om oss

Årets Solenergipris

Varje år utser branschorganisationen Svensk Solenergi bland annat Årets solelanläggning. Priserna delas ut till det bolag eller organisation som beställt anläggningen. Solcellsanläggningar som Solkompaniet installerat till kunder runt om i landet finns ofta med bland vinnare och hedersomnämnanden.

Di Gasell

Tidningen Dagens Industri utser varje år årets Gasellföretag. Vi på Solkompaniet är stolta över att ha fått utmärkelsen under flera år i rad. Det är få förunnat! Mellan åren 2014 och 2017 har vi blivit utnämnda till Gasellföretag.

Några av kriterier för att bli ett Gasellföretag:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

Läs mer om kriterierna för att bli Gasellföretag.

MästarGasell 2019

Häromåret firade Årets Gasell 20 år och Dagens Industri uppmärksammade de bolag som fått utmärkelsen tre eller fler gånger under årens lopp. Solkompaniet är ett MästarGasell-bolag och det är vi riktigt stolta över!

Årets Hållbarhetsmäktigaste

Vår ordförande, Johan Öhnell, har varit med på listan över Sveriges 101 mäktigaste inom hållbarhet flera gånger. Få personer från energibranschen har varit med på listan genom åren, där Johan stadigt legat i toppen sedan år 2015. Mycket tack vare hans engagemang och driv genom Solelkommissionen. Nätverket som har som mål att förbättra förutsättningarna för kundägd solel. Solelkommissionen består idag av HSB, IKEA, Telge Energi, Vasakronan och Solkompaniet.

Johan Öhnells placeringar på listan över Årets Hållbarhetsmäktigaste genom åren:

Medlemskap och samarbete

Tillsammans och drivande är två av våra ledord. Därför bedriver vi påverkansarbete för goda branschförutsättningar, både genom det egna initiativet Solelkommissionen, och även som medlemmar i branschorganisationen Svensk Solenergi. Vi är medlemmar i Glava Energy Center och Solar Region Skåne. Vi är också medlemmar i Installatörsföretagen och givetvis registrerade som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket.