Utmärkelser

Utmärkelser

Sedan starten år 2010 har Solkompaniet varje år växt och drivit på solelutvecklingen i Sverige. Tillsammans inom bolaget har vi sett till att vara marknadsledande och vi är öppna att dela med oss av våra kunskaper. Genom åren har vi och våra solelanläggningar vunnit en rad utmärkelser. Här är ett axplock.

Läs mer om oss

Di Gasell

Tidningen Dagens Industri utser varje år årets Gasellföretag. Vi på Solkompaniet är stolta över att ha fått utmärkelsen under flera år i rad. Det är få förunnat! Mellan åren 2014 och 2017 har vi blivit utnämnda till Gasellföretag.

Några av kriterier för att bli ett Gasellföretag:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

Läs mer om kriterierna för att bli Gasellföretag.

Årets Hållbarhetsmäktigaste

Vår vd, Johan Öhnell, har varit med på listan över Sveriges 101 mäktigaste inom hållbarhet flera gånger. Få personer från energibranschen har varit med på listan genom åren, där Johan stadigt legat i toppen sedan år 2015. Mycket tack vare hans engagemang och driv genom Solelkommissionen. Nätverket som har som mål att förbättra förutsättningarna för kundägd solel. Solelkommissionen består idag av HSB, JM, Telge Energi, Vasakronan och Solkompaniet.
Johan Öhnells placeringar på listan över Årets Hållbarhetsmäktigaste genom åren:

Årets Solenergipris

Varje år utser branschorganisationen Svensk Solenergi bland annat årets Solelanläggning. Priserna delas ut till det bolag eller organisation som beställt anläggningen. Solcellsanläggningar som Solkompaniet installerat finns ofta med bland vinnarna.

2018 – Hedersomnämnande – Solelanläggning: SPP – Vasagatan 1, Stockholm och Einar Mattsson – kvarteret Taklampan, Stockholm
2017 – Årets anläggning – Varberg Energi: solelparken Solsidan utanför Varberg. Hedersomnämnande till Skandia Fastigheter för solelanläggningen på Väla Centrum, Helsingborg och till Locum för solcellsanläggningarna på Karolinska universitetssjukhuset, Södertälje sjukhus och Danderyds sjukhus.
2016 – Hedersomnämnade – Eneo Solutions/AFA Fastigheter, Stockholm och Vätterhem, Jönköping
2015 – Prestation – Miljöförvaltningen Stockholms stad för Hållbara Järva och hedersomnämnande Uppsalahem för den byggnadsintegrerade solcellsanläggningen på Frodeparken i Uppsala
2013 – Prestation – Bengt Stridhs villablogg. Bengt driver en av Sveriges populäraste bloggar om solel. Solkompaniet har installerat delar av hans solcellsanläggning.
2012 – Hedersomnämnande – Solel i Sala och Heby ekonomiska förening för deras andelsägande i solelparker
2011 – Prestation – A-Hus AB