Webbsidan-810×405

Axel Johnson stärker sin position inom solenergi:
AxSol investerar i Solkompaniet

Axel Johnson genomför den fjärde investeringen inom solenergi på kort tid genom AxSols investering i den ledande svenska B2B-aktören Solkompaniet.

Under 2019 genomförde Axel Johnson de två första investeringarna inom solenergiområdet, i svenska Eneo och norska Otovo. Nyligen meddelades en investering i SVEA Solar, och nu genomförs ytterligare en investering, i den svenska marknadsledande B2B-aktören Solkompaniet.

Solkompaniet grundades 2010 och har en unik position som projektör och byggare av stora solelanläggningar till företag, offentliga kunder och fastighetsbolag. Solkompaniet utvecklar och bygger även solelparker tillsammans med sina kunder. I gruppen ingår både ett konsultbolag och ett grossistbolag, IBC Solar. Under 2019 överskred omsättningen 200 miljoner kronor, vilken motsvarade en årlig tillväxt på omkring 65 procent.

AxSols ägande i Solkompaniet kommer efter investeringen att utgöra en betydande minoritetspost, och gör Axel Johnson till största enskilda ägare.

Stina Andersson, COO i Axel Johnson och ansvarig för investeringarna inom solenergi:

”Den här investeringen bekräftar Axel Johnsons vilja att bli en betydande aktör inom solenergi.  Vi är övertygade om att tillväxten inom området är strukturell och ihållande, och vår långsiktighet gör oss till en bra investerare just inom sol. Det finns en mycket tydlig strukturell logik: sjunkande kostnader för solenergi och ett behov av att möta den växande energikonsumtionen med fossilfria energikällor kommer att skapa tillväxt över tid. Från Axel Johnsons sida vill vi investera i de främsta nordiska solbolagen och Solkompaniet är väldigt väl positionerade inom sitt segment. Bolaget visar en imponerande tillväxttakt och vi ser stora möjligheter för Solkompaniet att fortsätta växa snabbt.”

Johan Öhnell, styrelseordförande i Solkompaniet:

”Solelboomen har kommit till Sverige och samtidigt är vi bara i början av den. Större fastighetsägare ser att solelkalkylen för att bygga större solelanläggningar på skolor, sjukhus, kontor, köpcentrum och flerbostadshus är utmärkt.  Solkompaniets syfte sedan starten är att bygga det hållbara samhället på riktigt och vår del är att göra det med solel. Axel Johnsons långsiktiga perspektiv och trovärdighet som ägare och samhällsaktör, gör dem till en idealisk ägarpartner för Solkompaniet. ”

Kontakt:

Johan Öhnell, 0708 51 58 50, johan.ohnell@solkompaniet.se

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på senaste nytt inom solelmarknaden!
Samtycke(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Följ oss!

Relaterade nyheter

Att-bygga-en-solelpark
Nyheter
Pressmeddelanden
Solceller på mark
Solparker
2022-09-20

Solkompaniet och Niam samarbetar i miljardsatsning på solparker

Solkompaniet har ingått ett ramavtal med Niam genom infrastrukturfonden Niam Infra Fund för att utveckla...
NREP-Logicenters
Pressmeddelanden
Solceller på tak
2022-05-11

Press release: The Nordic region’s largest sunroof – Swedish Solkompaniet builds 8,9 MW solar PV roof for NREP, Logicenters and Axfood

Nordic Real Estate Partners NREP and their logistics branch Logicenters is once again to build the large...
AxSol, Solkompaniet
Pressmeddelanden
2022-03-01

AxSol majoritetsägare i Solkompaniet: investerar i genombrott för storskalig solel

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol fortsätter att satsa på svenska solelbolag och blir i samband med en...
+

Har du en lämplig yta för att sätta upp solceller?

Med kunden i fokus levererar vi kvalitetssäkrade tjänster och produkter för långsiktig hållbarhet. Kontakta oss idag!

Kontakta oss