Project

Arena Skövde – En storsatsning från kommunen

Arena Skövde är en idrottsanläggning som inrymmer sporthall, där handbollslaget IFK Skövde har sin hemmaplan, och även simhall, äventyrsbad, bowling och gym. Med så många aktiviteter under dagarna så är det inte svårt att förstå att byggnaden kräver generöst med el. Närmare bestämt så förbrukar den 5,5 miljoner kilowattimmar per år! 

Solelanläggningen som Solkompaniet driftsatte under 2017 kan producera 80 000 kilowattimmar. Den är starten på vad som planeras att så småningom täcka en ännu större yta av byggnaden. Kostnaderna för den initiala anläggningen beräknas vara intjänad på inte mer än 8 år. Installationen skedde i samband med att Skövde kommun inledde en storsatsning på alternativ elförsörjning till kommunens fastigheter. Därför ingick det även i projektet att Solkompaniet tog sig an ytterligare en mindre anläggning på Stadshustaket.

Solcellanläggningen på Arena Skövde 2017 innebar startskottet för Skövde kommuns satsning om att installera 7000 kvadratmeter solel på kommunens tak under de kommande två åren. Framför allt med fokus på äldreboenden och skolbyggnader.

Är du nyfiken på vilka typer av anläggningar som vi jobbar med? Läs mer här!

Kund

Assemblin El

Storlek

85

År

2017

Ort

Skövde