Project

Grönt tak med solel – mitt i Stockholm

På Storebrand fastigheters tak i Vasastan, Stockholm, har Solkompaniet monterat solcellspaneler. SPP, som är en del av Storebrand, jobbar aktivt med att bygga solceller på alla de fastighetstak som har goda förutsättningar. De strävar efter att i största möjliga mån bli ett fossilfritt företag och ser solceller som en stark investering. På sikt så känns det som en säkerhet att kunna stå emot framtida elprishöjningar, berättar deras fastighetsutvecklare Henrik Svensson. 

SPP tilldelades ett hedersomnämnande vid utnämningen av årets anläggning i samband med 2017 års Solenergipris. Såhär lät juryns motivering: 

Många tak används egentligen inte till någonting annat än att skydda byggnaden, men på nya byggnader kan det finnas ytterligare krav. Gröna tak kan exempelvis ge poäng i certifieringar samtidigt som takmonterade solceller ger fördelar för energiprestanda – båda funktionerna behövs i den framtida hållbara staden. Taket på Vasagatan 10, med solceller monterade på ett grönt tak, är ett utmärkt exempel på att dessa krav inte behöver vara motstridiga.

Läs med om solcellsanläggningar på platta tak.

Kund

Storebrand fastigheter AB

Storlek

33

År

2017

Ort

Stockholm