Project

Nygammalt sätt att leva i innovativ BRF

BRF Walloxen är inte en vanlig bostadsrättsförening. I utkanten av Knivsta, som är en av Sveriges mest expansiva kommuner, har man gjort en storsatsning på en nygammal livsstil, som de själva kallar det. Det innebär att runt byggnader från 1900-talets början har det vuxit fram nya bostadshus med smarta tekniska lösningar och solceller på taken. Blandningen av bostäder består av allt från paradvåningar till radhus med sjöutsikt och moderna yteffektiva lägenheter. Mitt i bostadsområdet ligger Margarethaskolan och hela området fungerar som skolgård, men samtidigt är det också en oas och en köksträdgård för de boende. Gympasalen förvandlas under kvällen till en teaterlokal. Konceptet handlar om att blanda upp generationerna och leva nära varandra och naturen.  

Sisyfos som ligger bakom projektet BRF Walloxen titulerar sig som fastighetsförädlare och jobbar alltid med bostadsprojekt som har det lilla extra. De är inte helt konventionella, vilket känns inspirerande. Vi är väldigt glada att ha bidragit med en solcellsanläggning på ett av de nya husen. Det är ett stort hållbarhetsfokus i detta projekt, vilket även sedumtaken på skolan vittnar om. Man använder sig av så kallad termitventilation, som innebär att luften värms av markvärmen under vintern och kyls av densamma under sommaren. 

Walloxen ligger vackert omgiven av både vatten och skog. I detta området ska man kunna leva livet i harmoni och genom stort samhörande även skala bort några av de stressmoment som finns i vardagen. Här klipper man gräset tillsammans och passar varandras barn. Sisyfos tror på idén att man mår bättre av att leva socialt och nära varandra. Vi på Solkompaniet tycker att detta är ett härligt projekt!

För BRF Walloxen har vi byggt solceller på platt tak, läs mer om installation av solkraft på platta tak här. 

Kund

Sisyfos Fastighetsförädling AB

Storlek

125

År

2020

Ort

Knivsta