SolkompanietReferenserSolelanläggning på PostNords tak i Hallsberg 499 kW

Solceller på tak

postnord-logotyp-rgb

Det är så fantastiskt att få möjligheten att vara en större del i det hållbara miljöarbete som vår koncernchef satt som mål för PostNord, samt att kunna vara med och bidra till ett samhälle där vi alla tar ansvar för att minska klimatavtrycket."

Magdalena Hvenmark, terminalchef på PostNord.

BIld 3

PostNord storsatsar på solceller

PostNord storsatsar på solceller och har nyligen byggt sin största solelanläggning någonsin på tak – 499 kilowatt i installerad effekt. Anläggningen byggdes på PostNords Postterminal i Hallsberg, Örebro och var i drift lagom till vårsolen i april 2022.

Cirka 1200 paneler kommer att täcka nästan en tredjedel av postterminalens 26 000 kvadratmeter stora tak. Solelanläggningen beräknas producera ungefär 14 procent av PostNords totala årsförbrukning av el i denna lokal. Samma mängd motsvarar det som drygt 200 stycken tvårumslägenheter förbrukar på ett år, eller den el som nästan 500 stycken 65” LED-TV förbrukar dygnet runt i ett år.

Magdalena Hvenmark är terminalchef på PostNord. Hon berättar:

- Det är så fantastiskt att få möjligheten att vara en större del i det hållbara miljöarbete som vår koncernchef satt som mål för PostNord, samt att kunna vara med och bidra till ett samhälle där vi alla tar ansvar för att minska klimatavtrycket.

Vi tackar för förtroendet och blir alltid glada när vi får vara med på nya solskenshistorier. Tillsammans bygger vi det hållbara samhället, på riktigt!

Fakta om solelanläggningen

  • Kund: PostNord
  • Storlek: 499 KW
  • År: 2022
  • Ort: Hallsberg, Örebro
Postnord
Bild 4