SolkompanietReferenserSolelanläggning på STIHLS huvudkontor i Göteborg 254 kW

Solceller på tak

Stihl logo-
STIHL_BILD_REF

Grön energi från solceller – en del av klimatstrategin för STIHL

Installationen av solcellsanläggningen i Stenkullen på STIHLs nordiska huvudkontor är en del i bolagets mål om att som första säljbolag inom koncernen uppnå klimatneutralitet.

Det nordiska huvudkontoret för STIHL i Stenkullen, utanför Göteborg, gjorde under 2019 stora tillbyggnationer. Bolaget ser det som en självklarhet att prioritera och bidra till att grönare samhälle. Med prioriteringarna för miljön har STIHL därför utvecklat en klimatstrategi inom bolaget. Som en del av klimatstrategin på STIHL finns ambitioner om att bli ett av de första klimatneutrala säljbolagen inom koncernen!

Med hjälp av Solkompaniet har STIHL under 2019 tagit ett steg närmare mot sina ambitioner att bli klimatneutrala. 1 500 kvadratmeter solpaneler från Solkompaniet finns sedan 2019 installerade i Stenkullen. Solpanelerna i Stenkullen producerar omkring 50 procent av verksamhetens årliga behov. Överskott av solenergi som inte förbrukats av STIHLs verksamhet har under det första året bidragit till omkring 65 kilowattimmar grön el till Lerums kommun. Solkompaniet är såklart glada och stolta att genom projekt likt det STIHL genomfört kunna bidra till ett mer hållbart samhälle!

Kort om STIHL

  • STIHL utvecklar, tillverkar och marknadsför motordrivna maskiner för skogsbruk, landskapsvård och byggindustrin.
  • STIHL har ca 45 000 återförsäljare i över 160 länder.
  • STIHL är sedan 1971 världens mest sålda motorsågsmärke.
  • Klimatmål -  Eliminera STIHL Gruppens koldioxidavtryck. De strävar därför efter att uppnå klimatneutralitet på alla sina anläggningar världen över.

Andra samarbeten

Är du nyfiken på att veta mer om de projekt vi på Solkompaniet utfört? Ta en titt på hur NÄL, Norra Älvsborgs Sjukhus, till stor del blivit självförsörjande på grön el. Ett sjukhus som producerar el vid sin helikopterplatta!

Fakta om solelanläggningen

  • Kund: STIHL
  • Storlek: 254 KW
  • År: 2019
  • Ort: Stenkullen
Fotografering åt Solkompaniet
Fotografering åt Solkompaniet