Solceller för bostadsrättsföreningar

Solceller - för din bostadsrättsförenings framtid!

Är du medlem i en bostadsrättsförening? Då har du chansen att konkret vara med och påverka din närmiljö - både i det stora och lilla perspektivet.

Att investera i solceller är att göra en framtidsinvestering - och samtidigt få lägre elkostnader direkt. Solceller är ett snabbt och enkelt sätt att minska behovet av köpt el i flerbostadshus eller flerfamiljshus. Lagstiftningen har under de senaste åren ändrats och blivit tydlig. Egenproducerad solel är befriad från energiskatt. Dessutom är solceller framtidens energi - ett klokt sätt att minska både elkostnader och sin miljöbelastning.

Solceller till din brf - så här går det till

Oavsett om din bostadsrättsförening har behov av en större eller mindre solcellsanläggning, har ni allt att vinna på att installera en. En solcellsanläggning för ett flerbostadshus kan användas för att täcka mellan 20 - 40 procent av föreningens egna behov av fastighetsel. Bygger man större kan man även täcka en del av lägenheternas behov av hushållsel.

För mindre bostadsrättsföreningar finns det möjlighet att få en skattereduktion för den el man säljer ut på nätet till sitt elhandelsbolag. Solcellerna producerar ju mest på dagen, vilket gör att de flesta bostadsrättsföreningar får överskott under dessa timmar. Överskottet säljer man och får både ersättning från sitt elbolag och en skattereduktion på 60 öre per kilowattimme. Vi på Solkompaniet har lång erfarenhet av solcellsinstallationer och bygger många system till flerbostadshus, över hela Sverige.

Guide till dig som vill motionera om solceller till din brf

Solkompaniets konsulter har tillsammans med Energimyndighetens nätverk Bebo tagit fram en guide för dig som vill installera solceller på din bostadsrättsförening. Läs mer

Det moderna flerbostadshuset har solceller

Vi på Solkompaniet är gärna med och hjälper dig och din förening att komma fram till hur en satsning på solenergi kan gynna just er. Har din förening flera tak är det ofta bra att börja med en förstudie, då får man både ett förslag på en optimerad anläggning och ett bra beslutsunderlag för hanteringen i föreningens styrelse.

Vi har även en egen serviceavdelningen, som tar hand om solcellsanläggningar, oavsett om det är vi själva eller någon annan som byggt och installerat den.

Investerar du i solceller har din förening egen solel i minst trettio år och föreningen blir mindre känslig för framtida elprishöjningar.

Är du intresserad av att veta mer om solceller för bostadsrättsföreningar? Kontakta oss direkt!

forskning-flerbostadhus

BRF Fendern

Brf Fendern installerade solceller och laddplatser år 2020. Genom att slå ihop medlemmarnas egna elabonnemang till ett gemensamt kunde de installera en större solelanläggning och samtidigt spara 70 000 kr per år. Hör mer från både deras ordförande och en av de boende i huset.

Har du en fråga?

Berätta för oss om dina solkraftsplaner så hjälper vi dig från start till mål.
Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Samtycke(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.