SolkompanietSolceller för villor

Solceller för villor

Solceller för villor

Har du funderat på att sätta upp solceller på din villa? Idag finns det solceller på drygt 40 000 villor i Sverige. Utvecklingen har gått fort de senaste åren, men du har fortfarande chansen att bli först på din gata med egen solel. Minst 500 000 villor har utmärkta förutsättningar för solceller. Flera kommuner har nu tagit fram solelkartor som kan visa möjligheterna för solel till just din villa.

Solceller för villaägare - vad kostar det?

Alla tak är olika - solcellerna behöver en takyta på cirka 35 m2 - och ett vanligt villatak kan då producera hela 5 000 kilowattimmar. Ett solcellspaket till en villa av standardmått kostar cirka 100 000 kr installerat och klart. Värdet av den el du producerar är cirka 6 000 kr/år, vilket gör att de flesta tycker det är en riktigt bra kalkyl.

Det tar en till två dagar att bygga och installera solelanläggningen. En villaanläggning ger oftast ett överskott på cirka 50 procent, eftersom du inte förbrukar så mycket el mitt på dagen. Den överskottselen säljer du till ditt elbolag. Du får även skattereduktion på 60 öre per kilowattimme för elen du säljer. Det gör att du lugnt kan utgå från ditt befintliga tak, bygga optimalt och vara säker på att göra en god investering!

Solcellsstöd att söka

Tidigare fanns det ett statligt stöd som du ansökte om, ett så kallat investeringsstöd eller solcellsstöd. Sedan 2021 har processen förenklats rejält! Nu kan du som privatperson få avdrag direkt från din installatör. Det fungerar precis som rot- eller rutavdrag.

Köpa solceller

Är du intresserad av solceller på byggnaden till ditt företag? Vi på Solkompaniet har lång erfarenhet av installationer av solel till större fastighetsägare. Om du däremot är villaägare så finns det gott om energibolag med bra erbjudanden till dig. Ofta finns det fördelaktiga färdiga solcellspaket för både hus och villa och energibolagen har kontakter med lokala installatörer. Solkompaniets dotterbolag IBC SOLAR är en solcellsgrossist som gärna hjälper dig att hitta en lokal installatör.

Vi hoppas att du går vidare och installerar solceller, det är ett utmärkt sätt att leva mer hållbart och dessutom sänka dina boendekostnader. Snart finns det solel på varje villagata - men du har fortfarande chansen att vara först!

IBCInsertion_system_black

Har du en fråga?

Berätta för oss om dina solkraftsplaner så hjälper vi dig från start till mål.

Namn(Obligatoriskt)
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta IBC SOLAR

Kontakta vårt dotterbolag, IBC SOLAR, hjälper de dig framåt.

Samar Nath

Försäljningschef

samar.nath@ibcsolar.se

070 - 243 67 66