Solceller

Solceller i Sverige – Installation och service

Vi ser solen som en viktig beståndsdel i ett svenskt hållbart energisystem, och brinner för att skapa de allra bästa solcellsanläggningarna åt våra kunder. Därför arbetar vi bara med ledande leverantörer. Vi har egen specialutbildad personal, allt från projektörer till elektriker och solcellsmontörer. Självklart har vi kollektivavtal för alla!

Vi utgår från Stockholm och Göteborg men arbetar över hela landet. Som första bolag i branschen har vi en egen serviceorganisation som besiktigar och utför service av solcellsanläggningar oavsett vem som byggt dem. Är du i behov av att vi tar fram elcertifikat? Behöver ni tydlig visualisering? Vi erbjuder smarta lösningar för både stora och små solcellsanläggningar.

Solcellsanläggningar från norr till söder

Från Trelleborg i söder till Karesuando i norr – Solkompaniets solcellsanläggningar finns över hela landet. Oftast bygger vi större anläggningar åt fastighetsägare, företag och kommuner, men vi installerar även mindre system åt villaägare och lantbrukare, men då genom vår samarbetspartner Umeå Energi.

Vi bygger framförallt nätanslutna solcellssystem på tak, men också på marken och på fasader. Nedan kan du läsa mer om olika typer av anläggningar. Kontakta gärna oss om du vill veta mer.

Sedan 2010 har vi ett samarbete med Tysklands största solcellsgrossist, IBC Solar. Läs mer om deras kvalitetsarbete.

Solcellsfasader

På bostadshuset Frodeparken i Uppsala är hela fasaden täckt med tunnfilmssolceller. Anläggningen ägs av Uppsalahem, och producerar runt 70 000 kWh solel per år. Vi anlitades tidigt som konsult och utredde förutsättningarna för solceller, för att sedan bygga själva solcellsanläggningen. Nu forskar vi på mätdata därifrån.
Läs mer

Solceller på lutande tak

Solcellsanläggningar på söderlutande tak ger högst produktion, medan lutningar mot öst och väst fördelar solelen jämnare över dagen. Här syns en av Sveriges största anläggningar med högeffektiva moduler (20,3% verkningsgrad!) som ägs av Akademiska Hus och Högskolan i Skövde.
Läs mer

Solceller för villor

Att täcka sitt villatak med solceller är bra för både plånboken och klimatet. I samarbete med Umeå Energi erbjuder vi solcellspaket för villor av högsta kvalité till attraktiva priser. Här syns ett av våra större villasystem, på ett hus i Uppsala.
Läs mer

Solceller för bostadsrättsföreningar

Bostadsrättsföreningar är ofta långsiktiga fastighetsägare och har därmed goda förutsättningar att installera solceller, särskilt om de kan få skattereduktion för eventuell överskottsproduktion. Exempelvis byggde vi 56 kWt på taket till bostadsrättsföreningen Credit i Sundsvall.
Läs mer

Solceller på platta tak

Tvärtemot vad många tror byggs de mest kostnadseffektiva solcellsanläggningarna på platta tak, där de inte behöver fästas utan kan hållas på plats av tyngder. I Stockholms Hamn finns en av Sveriges största solcellsanläggningar, som producerar 200 000 kWh solel per år. All el används direkt i byggnaden.
Läs mer

Solelparker

Solcellsanläggningar på marken är fortfarande sällsynta i Sverige, då solcellerna som regel måste anslutas till en byggnad för att bli lönsamma. Men med rätt affärsmodell kan det bli bra ändå! Här syns en anläggning på strax över 300 kWt, som vi byggde åt Solel i Sala & Heby ekonomisk förening.
Läs mer

Carports - solcellstak för snabbare laddstationer

Att placera solceller ovanför elbilsladdare är ett smart sätt att både producera solel och visualisera organisationens hållbarhetsarbete. Tyresö Kommun byggde exempelvis en av landets första snabbladdare för elbilar, under en carport täckt med solceller.

Solceller för lantbruk

Vi märker tydligt att intresset för solceller bland lantbrukare är stort. Ofta finns massor av tillgängliga takytor, med bra lutning mot söder, och ett högt energibehov där solelen kan göra nytta. Med solceller kan du minska driftkostnaderna.
Läs mer