– Lutande tak

Solceller på lutande tak

För en riktigt hög elproduktion bör du installera solpaneler på lutande tak i söderläge. Tak som lutar åt öster och väster fördelar solelen jämnare över dagen, medan söderläget ger högst produktion. Det är byggnadens elförbrukning som styr valet.

Den optimala lösningen för bästa effekt

Vi på Solkompaniet har lång erfarenhet av solceller och forskning inom solenergi. Våra kunniga konsulter tar fram den allra mest lönsamma och effektiva solcellslösningen för just din fastighet. Vi tittar på byggnadens förutsättningar och kommer sedan med ett optimerat förslag. reda på hur lutning och väderstreck påverkar elproduktionen. Sedan installerar vi solpanelerna i just den vinkeln som ger mest effekt.

Vi räknar ut vilken effekt du kan få av solcellerna

Det är inte bara vinkel, väderstreck och lutningen på taket som spelar in när lönsamheten och effektiviteten för solceller ska beräknas. Det handlar också om skuggande objekt som takhuvar, närliggande träd och byggnader. Därtill är det viktigt att veta hur regelverket ser ut. Men lugn, vi håller koll åt dig genom hela ditt solcellsprojekt – från start till mål och även därefter. Kontakta oss redan idag!