– Solelparker

Solcellsparker

Byggandet av solcellsparker blir vanligare i Sverige. En av de som var först ut var Sala Heby Energi som började bygga sin park redan 2009. De senaste åren har intresset ökat markant och det är flera energibolag som byggt och ännu fler som planerar. 2017 byggde vi en solelpark på 750 kW till Kalmar Energi.

Sveriges största solelanläggning

År 2016 byggde vi Sveriges största solcellsanläggning. En solelpark på 2,7 MW och nästan 10 000 solcellspaneler till Varberg Energi. De valde solceller av hög kvalité och effekt från IBC Solar som ger en mycket hög solkraftproduktion. En kombination av bra solceller och ett utmärkt läge på parken. Läget även bra för att solelparken ligger i en vindkraftpark, det gör att elanslutningen kan göras billigt och effektivt.

Stora solelparker ger lägre kostnader

Trots att vi i Sverige kanske inte har tillräckligt med solljus för att det ska bli lönsamt Genom att bygga stort sjunker kostnaden kraftigt per installerad solpanel. För till exempel energibolag finns ett antal olika sätt att öka värdet på solelparkens elproduktion, som gör att en park kan bli en bra investering. En viktig faktor för lönsamhet är även att solelparken ligger i närheten av ett elnät, för att hålla ner kostnaden för elnätsanslutningen.

Satsa på solenergi!

Solceller och paneler blir mer och mer effektiva, vilket skapar unika möjligheter för lönsamhet även i Sverige. Vi på Solkompaniet brinner för att hitta smarta lösningar som kombinerar nytta och kostnadseffektivitet, och som självklart håller i längden!

Vi är gärna med och utformar din kommande solcellspark, oavsett om det handlar om att ta fram en layout, affärsmodell eller om du har specifika krav för monteringen.

Om du är intresserad av att veta mer om solelparker eller har andra frågor om solceller – kontakta oss!

Psst! Du har väl anmält dig till vårt nyhetsbrev? Levererar cirka tio gånger per år analyser och nyheter från solelbranschen.